F/Kitap Hırsızı (The Book Thief) -- İnceleme



Orjinal Adı: The Book Thief
IMDB Puanı: 7,5
Yönetmen: Brian Percival
Oyuncular:  Sophie Nélisse, Geoffrey Rush, Emily Watson  


Eveet :)) Gelelim bloğumuzun adını aldığı kitaptan uyarlanmış olan filmimize :)) Nedense bu film beni en çok etkileyen filmlerden biri oldu. Markus Zusak'ın aynı adlı kitabından uyarlanan film, en iyilerim arasında.

İşte küçük bir gerçek. Öleceksiniz. Bütün uğraşlara rağmen kimse sonsuza dek yaşayamaz. Keyfinizi kaçırdığım için kusura bakmayın. Benim tavsiyem; vakti geldiğinde panik yapmamanızdır. Pek bir faydası olmuyor çünkü.

2. Dünya Savaşı, Hitler Almanyası'nda Liesel Meminger henüz dokuz yaşındayken başka bir aileye evlatlık verilir. Liesel ilk okula gittiğinde okuma bilmediği için aşağılanır, eve geldiğinde kardeşinin cenazesinde cenazecinin düşürdüğü kitabı manevi babası ile okumaya başlar. Çok geçmeden okumayı söken Liesel evlerine gelen sığınmacı yahudi Max ile yakın bir arkadaşlık kurar ve birlikte kitaplar okurlar. Max'in kaldığı evin bodrumunda Liesel duvarlarda bir sözlük oluşturur Vali'nin karısı Liesel'ı çok sevmektedir. Liesel'ın manevi annesi vali'nin evinin çamaşırlarını yıkamaktadır. Bir gün çamaşırları götüren Liesel eve alınır ve valinin oğlunun kütüphanesinde kitap okumaya başlar. Zamanla kitapları kütüphaneden çalan Liesel'ın kitapları hasta Max'e okur ve Max'i hayatta tutar...

Biraz fazla spoiler oldu sanki bu :D Neyse şimdiden iyi seyirler dilerim. 

                                                       



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder