K/Başlayanlar -- Kitap Yorumu


Orjinal Adı: Starters
Yazar: Lissa Price
Sayfa Sayısı: 338
Puanım: 3/5

Uzun zaman önce okuduğum kitabın yorumunu ancak şimdi yazabiliyorum :D Büyük hevesle alıp okuduğum kitabın son 30-40 sayfasını çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim açıkçası, ve sonunu da pek iyi bulmadım. Yani beklemediğim anlamsız bir sondu -tabi bana kalırsa-. Her ne kadar sonunu beğenmemiş olsam da ikinci kitabı -Sonlayanlar- dilimize çevrilirse kitap listemde yeri olacağını şimdiden belirtmek istiyorum :))


Biyolojik Savaş, orta yaşlı insanları yok etti ve geriye sadece gençler ve yaşlılar kaldı. Yaşlılar, yani Sonlayanlar, hayatlarına devam ediyorlardı. Esas sorun ise gençler, yani Başlayanlar. Anne babaları öldü, beş paraları yok ve açlar.
Gençlerin para kazanmak ve karınlarını doyurabilmek için bedenlerini kiralamaktan başka seçenekleri yok. Beden bankası, yeniden genç olmayı isteyen Sonlayanlar'a kiralama yoluyla yeni bir beden veriyor. Callie de bedenini kiraya veriyor, hasta kardeşine bakabilmek ve hayatını devam ettirebilmek için.
Kiracısı ise Callie'nin bedenini bir cinayet için kullanmak niyetinde. Callie bir takım teknik aksilikler sonucu kira süresi bitmeden kendi bedeninde uyanıyor ama kiracısı hala sisteme bağlı; kısacası bir bedenin içinde iki kişi var. Bir de önlenmesi gereken bir cinayet.

Yazdığım gibi kiracı bir cinayet işleme peşinde fakat sakın hemen önyargı ile yaklaşmayın, okuduğunuzda hem cinayetin işlenmek istenmesinin nedenini hem de neden önlenmesi gerektiğini anlayacaksınız.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder