F/Malefiz (Maleficent) --İnceleme


Maleficent/Malefiz/2014
IMDB Puanı: 7.1
Yönetmen: Robert Stromberg
Oyuncular: Angelina Jolie, Elle Fanning, Juno Temple, Sharlto Copley, İmelda Staunton

Daha yeni film salonundan çıkmış olmama rağmen bu filmin etkisinden uzun bir süre çıkamayacağımdan eminim. Bana kalırsa film gerçekten başarılıydı. Once Upon A Dream'i -filmin soundtrack'i- filmin sonunda çalmaları dışında bence gayet güzel bir filmdi :))
 İşte filmin konusu;

Bir zamanlar bir ormanda Malefiz adında bir peri yaşarmış. Bir gün bir insan ormanlarına gelip bir şeyler çalmaya çalışınca ormandaki yaratıklar Malefiz'i çağırmışlar. Malefiz insanla dost olmuş. Günler, aylar, yıllar sonra insan arkadaşı Malefiz'e gerçek aşkın öpücüğünü vermiş. Tabi ki gerçek aşkın öpücüğü değilmiş insanın verdiği, yalnızca sıradan bir öpücükmüş. 
Malefiz, büyüdüğü zaman ormanın koruyucusu seçilmiş. Bir gün bir kral, ordusuyla beraber ormanı kendi egemenliği altına almak için savaşa gelmiş. Malefiz o kadar güçlüymüş ki uçarken kanatlarıyla onlarca askeri düşürebiliyormuş. Tabi ağaç-askerler de ona yardım ediyormuş.
Kral yenik düşmüş. Malefiz onu atından düşürünce yaşlı kral hastalanmış, ölmeden önce adamlarından Malefiz'i öldürmelerini istemiş, karşılığında öldüren kişiyi taht ile ödüllendirecekmiş. Bunun için eski insan dostu Malefiz'i bulmaya gitmiş. Birlikte bir taşın üstünde uykuya daldıklarında insan dostu Malefiz'in görkemli kanatlarını kesmiş ve kral'a götürmüş.
Bunun üstüne insan-dost'un güzeller güzeli bir kızı olmuş. Kutlamaya tüm krallık gelmiş, tabi eski dost Malefiz de dahil. Malefiz güzel bebeği lanetlemiş.
Yıllar sonra ormanda 3 teyzesi -yani periler- ile yaşayan Aurora, Malefiz'i tatlı bir üvey teyze gibi görür. Ve ona bakan perilerden Malefiz'in onu lanetlediğini öğrendiğinde ise krallığa babasının yanına kaçar. Fakat çıkrığın iğnesine elini batırınca uykuya dalar. Bu uykudan onu ormanda karşılaştığı yakışıklı çocuğun öpücüğü değil de Malefiz'in öpücüğü uyandıracaktır.




  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder