Kitap Yorumu: Allegiant(Yandaş)


                                                       Orjinal Adı: Allegiant
                                                       Yazar: Veronica Roth
                                                       Sayfa: 526
                                                       Puanım: 2/5


      Bir distopyanın daha sonuna gelmiş bulunuyorum.Sonuna gelmemiş olmayı dilemek isterdim ama böyle bir kitaptan sonra iyi ki daha fazla uzatmamış demek daha doğru sanırım.Gerek ölümleriyle gerek de anlatış biçimiyle beni yerden yere vuran bu kitap kesinlikle hayal kırıcıydı.Veronica'dan böyle bir son beklemezdim açıkçası.

KONUSU (SPOİLER!!)

      Kitap hem Tris'in hem de Tobias'ın gözünden anlatılıyor.Bir önceki kitap Edith Prior isimli bir kadının videosu izlendikten sonra kesiliyordu.İşte Yandaş da tam buradan devam ediyor.Videonun yayınlanmasından sonra Tris ve arkadaşları Bilgelik Merkezi'nde tutsak tutuluyor. Yargılanmayı bekliyorlar ve yargılanıyorlar.Yargılanma ise doğruluk serumu ile oluyor.Tris de bu seruma karşı koyabildiği için yalanlar uydurarak hem kendisini hem de arkadaşlarını kurtarıyor.

      Bu olaylardan sonra ise hep yapmak istedikleri gibi habersizce dışarı çıkıyorlar fakat dışarısı hiç de bekledikleri gibi çıkmıyor.Sınırın dışında çok değişik şeyler öğreniyorlarÖrneğin toplumun beşe bölünmesinin nedeni geçmişte insanların DNA'ları ile oynanması.Bir takım denylerle insanlardan insanların kötü özelliklerini alıyorlar fakat karşılaştıkları hiç de bekledikleri gibi olmuyor.DNA'ları oynanmış ve oynanmamış insanlar arasında savaş çıkıyor ve sonunda genetiği bozuk insanlar belirle deney alanlarını içine koyuluyor.Bu deney alnalarında insanların genlerinin iyileşmelerini bekliyorlar ve genleri iyileşen insanlara ise Uyumsuz deniyor.Böylelikle Uyumsuz'un anlamını da anlamış oluyoruz :)Sonrasında ise sınırların dışında tanıştıkları insanların aslında kötü olduklarını anlıyorlar ve onları durdurmak için bir takım planlar yapmaya başlıyorlar.

İŞTE YILIN EN BABA SPOİLERI 
Tris kitabın sonunda ölüyor.

KİTAP HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİM

       Yorumun başında da dediğim gibi beni tamamen hayal kırıklığına uğrattı.Özellikle bazı bölümlerde yazar katili olacağımı düşündüm.Veronica kesinlikle ama kesinlikle daha iyisini yapabilidi.

1 yorum:

  1. Allegiant filmini http://tafdi.com/titles/show/2398-allegiant.html adresinden full hd izledim gerçekten müthiş bir film. herkese izlemesini tavsiye ederim.

    YanıtlaSil